MALATYA SEMT KONAKLARI, ÇOCUKLARI HAYATA HAZIRLIYOR
AHA-MALATYA-Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin önemli sosyal projelerinden birisi olan Semt Konakları, çocuklarla gençleri sosyal ve sanatsal olarak hayata hazırlıyor.
İlk kez 2012 yılında hizmete giren ve daha sonra Yeşiltepe, Melekbaba, Çarmuzu-Kiltepe, Özalper ve Salköprü mahallelerinde yapılan Semt Konakları’nda birçok sanatsal ve eğitici kurslar düzenleniyor.
Malatya’nın kenar semtlerinden Melekbaba mahallesinde yıllardan beri yaz tatillerini boş geçiren çocuklar ve gençler, son yıllarda bu zamanlarını Melekbaba Semt Konağı’nda; kuran kursu başta olmak üzere, bağlama, gitar, karakalem, bez bebek, arapça, mefruşat, diksiyon, satranç, tekvando, ebru sanatı gibi sosyal kurslara katılarak geçiriyorlar.
Melekbaba mahallesinde bulunan semt konağında sadece Melekbabalılar değil, aynı zamanda bölge insanı da istifade ediyor. Songül Yiğit, Elanur Karaca, Rabia Kılıç gibi çeşitli mahallelerde gelen bir çok öğrenci yaz aylarında semt konağında zamanlarını dolu dolu geçirdiklerini ifade ediyorlar.
Notlara olumlu etki yapıyor
2 yıldır semt konağına geldiğini söyleyen Songül Yiğit, " Semt konağı olmadan önce evde vaktimi boş geçiriyordum. Şimdi ise zamanım dolu dolu geçiyor. Yazın kuran kursuna katılıyorum, okul zamanında da derslerim için kursa geliyorum. Arkadaşlarıma da burayı öneriyorum" diyor.
Taştepe mahallesinde oturan ve Melekbaba Semt konağına geldiğinden beri notlarının yükseldiğini belirten Elanur Kılıç, " Burada yazın kuran kursuna katılıyorum. Okul açıldığı zamanda matematik, fen bilgisi, Türkçe ve sosyal bilgileri alanında kursa geliyorum. Buraya geldiğimden beri notlarım yükseldi. Burası eğitici bir yer" diyor.
Evde ders çalışma imkanı bulamadığı için Semt Konağına geldiğini Rabia Kılıç, "semt konağının ortamı sessiz olduğu için burada ders çalışma imkanı buldum. Yazında kuran kursuna katılıyorum" diyor.
Konaklar, terapi merkezi gibi
Melekbaba semt konağında öğretmenlik yapan Zeynep Önalan ve Kübra Havar semt konaklarının mahalle sakinleri üzerinde olumlu etki yarattığını ifade ediyorlar.
Semt konağının tam bir terapi merkezi olduğunu söyleyen öğretmen Zeynep Önalan "hemen hemen her kesimden insan buraya gelmekte. Yaz döneminde Kur’an kursu veriyoruz. Kursun ardından öğrencilere akıl oyunları oynatıyoruz. Böylece öğrencilerimiz daha iyi eğitim almış oluyor. Burası tam bir terapi merkezi.
Mahalleye çok şey kazandırdı
Melekbaba mahallesinde ikamet eden öğretmen Kübra Havar ise Semt konağında verilen kursların mahalle sakinleri üzerinde eğitim ve sosyal anlamda çok büyük özellikler kazandırdığını vurgulayarak, " Yazın Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere dini bilgiler konusunda dersler veriyoruz. Bu mahallede oturduğum için daha yakından görüyorum ki semt konağı mahalleye eğitim ve sosyal anlamda çok şey kazandırdı. Burası kırsal kesim olduğu için çocuklarını dershane veya kursa gönderemeyen aileler semt konağına ücretsiz gönderip faydalanabiliyor. Semt konağı olmadan çocuklar ve gençler zamanını boş geçiriyordu. Şimdi ise çok farklılık var. Hem kız öğrenciler hemde erkek öğrencilerimiz yazı farklı geçiriyor. Kırsal kesimdeki insanlarımız için semt konakları büyük fayda sağladı. Burası okul dönemine de bir hazırlık oldu. Öğrenciler hem beyinen hem de bedenen gelişme imkanı buluyor’ şeklinde görüşlerini dile getiriyor.
HABER:AHA-AKBABA HABER AJANSI